Make your own free website on Tripod.com
Classmate yg aku nak citer kat korang ni merupakan meka-meka yg bersama-sama aku ditempatkan dalam kumi (group) ngan aku start dari 1st year sampai 3rd year. Masuk 4th year, kitowang dah jadi berterabur ikut lab masing-masing.
Sebelum tu aku maklumkan dulu ler ekk...nama sebenar meka-meka ni aku tak bleh bagitau la kat korang pasal aku mengekpoz diowang ni pun tanpa dpt permission....kira hak cipta tak terpelihara la ekkk...pepaham jer laa....


1) A . K - He..he..he..errkkk...err....budak ni terpencil sket dlm kumi aku....Tak perasan yg maner satu.
              Opsss....(^.^)

2) Ryo - Haa...budak ni  sokmo dok kat depan kelas...dok sit barisan depan-depan lak tu. Dia jenis yg
            independent, takder klik(geng sendiri). Selalu sesorang tapi takder masalah kalau nak bercakap
            ngan orang lain. Orangnya sederhana jer...gebu sket(sket jer tau...jgn korang imagine lebih-lebih
            plak...)

3) Batu Sungai - Dia ni tinggi menonjang orangnya...kurus pun yer...Masa 1st year, nert jer...dah ler dia
                        pakai spec, lagi ler nampak majime(serious)tapi mukanya bleh tahan comel gak la.

4) Batu Gunung - Orangnya tinggi gak, ader ramai klik. Dia dan klik-kliknya selalu dok berkumpul
                          setempat dalam kelas dan dok kat barisan depan. Klik dia ni ramai bebudak pandai.
                          Satu characternya yg aku tak bleh lupa ialah dia sokmo tertido masa kelas. Kalau
                          sesaper dok dekat tu, mmg bleh dengar dia berdengkur...Memang sah tido lena tu.

5) Ida - Dia ni pun lebih kurang macam Ryo gak tapi lagi banyak nampak bercakap ngan org. Selalu
           menerjah masuk dlm kelas ngan selambernya ikut pintu depan walaupun sensei(lecturer)
           sedang mengajar waktu tu....Respect gak ler pasal berani cam tu...Tapi dia ni menghilangkan
           diri bila masa semester kedua 2nd year...Yukuefumei(tak diketahui)....

6) Iwai -

7) Ueno -

8) Enari - Member baik Tangga..pi dai naik motor pasal dia sokmo bawak helmet sekali bawak masuk
              dlm kelas. Aku tau dia ni ader awek tapi tak sangka plak ler awek dia tu kawan kepada sorang
              budak kohai(junior) aku(budak M'sia)....Bila kohai tu cerita baru ler kantoi...Ohoo..ye ke....
              diowang selalu aku nampak kat Gakusei Kouryu Kaikan(Bangunan Persatuan Pelajar) pasal
              diowang rajin melepak kat situ waktu rest tghari.

9) Ooki

10) Ooya - Orangnya cute, agak skema dan tak banyak cakap. Pi sekolah jalan kaki dari eki(stesen
                ketapi) dan langkahnya pun laju. Bila tersaing ngan dia alamat jauh terkebelang la aku
                ditinggalkannya.

11) Mati Idup Semula - Yang ini...bukan aku yg panggil ekk...ni member-member dia yg panggil....
                                  Bukan salah aku ekkk...Citernya macam ni...masa 2nd year kelas Math...
                                  cikgu tu tgh amik kedatangan...masa sensei tu panggil nama dia, ader plak
                                  salah sorang kliknya yg menyahut,"Sensei, budak tu dah mati!!" "Hah?!!" Sensei
                                  tu terkejut badak dengar. Member-member kilk yg lain plak katawa terbahak-
                                  bahak cam nak pecah perut...Aku pun nak terpecah gelak gak sebenonya tapi
                                  disebabkan org lain pun tak gelak melainkan Ryo sorang jer yg tersengih-sengih
                                  sorang...terpaksaler aku pun kena control muka gak...Actually budak Mati Idup
                                  Semula ni mmg sokmo tak dtg masa thn tu, macam biskut...kejap ader..kejap
                                  tak ade...Ader sekali tu plak dtg dai ngan kaki kayu...accident la tu....macam-
                                  macam hal budak ni....Tapi kekadang tu nampak gak batang idung dia main
                                  bola sepak kat padang...sihat jer aku tengok...tu yg jadi mati idup semula tu!

12) Tangga - Kawan baik Enari...sokmo berdua kat kelas...Aku panggil dia Tangga pasal dia
                   sokmo melepak kat tangga masa kitowang 1st year...Ha!Ha!Ha!

13) Kato

14) Kishi

15) Big Brother - Dia ni satu klik ngan Dinding n the gang....Orangnya besar tapi baik hati. Salah satu
                         character dia ialah suka bawak towel kecik pegi dai espcially masa musim paneh.
                         Agaknya pasal byk kuo ase(peluh) kott...pasal tu towel tu ader jer kat tengkok dia.
                         Dia pi dai jalan kaki sambil dengar walkman...Sokmo gak aku tersaing secara tak
                         sengaja ngan dier waktu pi dai...Tapi pas tu dia yg pintas aku dulu..heheh....Ader
                         sekali tu aku dok tengok notice board kat dai...ternampak nama dia kat situ...rupa-
                         rupanya dia tersenarai sbg salah sorang student yg dpt biasiswa...Fullamak!!Cayala!
                         Pas tu kan...dia ni merupakan org yg paling rajin kejutkan Batu Gunung yg sokmo
                         tertido dlm kelas...

16) Kobayashi

17) Adik Abang -  Kawan baik budak Gula. Mukanya menyerupai sorang senior yg ngajar kitorang masa
                          kelas CAD(Computer Art Design) masa 1st year...pasal tu dipanggil Adik Abang.

18) Saito

19) Gula - Mukanya comel dan manis macam gula tapi perangainya aku tak berkenan sangat. Kalau
               tengok orang, dari atas sampai ke bawah. Bila jumpa geng riuh rendah jadinya.Suka mengaler
               rambut dan pakai subang sebelah...tah aper-aper..yg lawak tu dia selalu pakai subang biru.
               Beso lak saiznya tu...Ader sekali tu aku pernah terjumpa dia kat satu bandar tgh berdating
               ngan awek dia..Punya la happy giler...Aku jer yg memula tak perasan kelibat diowang tu.
               Ingat nak nyorok la...pasal masa tu kitowang 2,2 nak lintas jalan, takkan ler aku nak lari
               plak kan...eh..eh..awat aku lak yg nak lari ekk...jalan jer laa...masa lintas jln tu, aku buat
               muka dek jer kat depa...

20) Garam

21) Shibata

22) Sunawara - Gaya sporty sket...Kalo korang tengok dia mesti ingat dia ni kaki soccer or baseball
                       memandangkan badannya yg besar dan tinggi tu. Kepalanya pun licin, lagi la nampak
                       cam atlit jer ghomannya...

23) Tinggi - Salah sorang klik Ueno...Orangnya memang tinggi cam galah...Gayanya biasa jer...Ke hulu
                 ke hilir ngan fail hijaunya tu(tak bawak beg lain). Ada masanya mulutnya bising gak dan
                 cakapnya pun pedas....Huhh!! Pernah sekali aku terkena perli ngan dierr...

24) Takagi

25) Kasut Biru

26) Tanno

27) Motor

28) Nakamura

29) nagahama

30) Dinding - Diberikan gelaran kerana habitnya suka bersandar kat dinding...Orangnya beso gak tapi
                   tak la sebeso Big Brother. Dia ni antara budak yg mempunyai ramai klik...Member-member
                   nya termasuk la Big Brother, Budak Bising, Batu Gunung, Hasebe dan Ooya. Budak yang
                   paling geliga dlm groupnya dan masuk top 10. Jadi bahan rujukan waktu kelas or enshu
                   (latihan) tapi dia ni nampak cam kedekut ilmu sket...Bila kenkawannya tanya selalu tak
                   nak tolong betul-betul, suruh member tu buat sendiri balik ader laa...Dia kata dia usaha
                   sendiri nak dapatkan jawapan, so tak leh nak bagi jawapan sesenang cam tu aje. Dia
                   suruh kengkawannya pikir sendiri macam maner nak dptkan jawapan. Suka dengki kat
                   member lain bila dah takde keje lain nak buat...main rambut org laa...main-main ngan
                   stationary member la...tampal kertas kat belakang bila member tgh tido la..tah aper-
                   aper lg keje nya. Tapi, masa 1st year(masa tu dia belum buat klik lagi) ader berlaku satu
                   peristiwa lawak berlaku kat dia. Masa tu sensei kat depan tgh mengajar math, dia pun
                   duduk kat barisan paling depan masa tu. Tgh syok tengok sensei mengajar, tiba-tiba satu
                   kelas dikejutkan ngan bunyi menda jatuh. Gedeganggg!! Rupa-rupanya si Dinding yg syok
                   tertido masa kelas tah camna tah bleh terjatuh ke depan...bukan setakat dia jer..ngan
                   kerusi meja sekali bleh jatuh sekali bersama-sama dia. Punya la aku rasa nak gelak giler
                   time tu tapi yg pleknya satu kelas termasuk sensei buat mushi(diam) jer macam takder
                   apa-apa yg berlaku. Masa dia jatuh tu, sensei pun terkejut gak tapi pas tu dgn selambnya
                   dia sambung ngajar balik macam biasa padahal sblm tu dia pun terkaku jap jadi patung. Si
                   Dinding pun kembali menyusun kerusi mejanya balik spt asal dan lepas tu dia dah serik
                   nak duduk kat bahagian tengah lagi...menukar positionnya ke tepi dinding!!

31) Nishida - Juga mempunyai ramai klik...bukan setakat bebudak kumi kitorang jadi membernya, ader
                   gak bebudak kumi lg satu jadi kawan baiknya. Aku tak pernah bertegur ngan dia hingga la
                   di satu hari masa 3rd year. Masa tu aku nak tanya something kat Budak Smart dan kebe
                   tulan dia pun ader bersama kat situ. Pas aku tanya tu, dia plak yg tolong jawabkan. Ihik!
                   Nak plak dia bercakap ngan aku. Bila masuk 4th year dia pun masuk same bilik kenkyu
                   (research) ngan aku. Baru la aku berpeluang cakap lebih sket ngan dia(tapi yg aku tak reti
                   nak borak ngan dia). Dia sorang yg mempunyai keyakinan diri tinggi, petah bercakap dan
                   nampak bersungguh-sungguh bila buat kerja. Siap simpan note pasokon(personal com-
                   puter) Sony lagi dlm locker. Dlm seminggu ader beberapa hari dia bekerja part time kat
                   satu convenience store, Family Mart yg tak berapa jauh dari rumah aku.

32) Hasebe

33) hanazawa

34) Harada

35) Hirabayashi

36 Fukuhara

37) Jun

38) Mitsu - Sorang lagi budak kelas yg aku kowaaaaiiiiiiiiii!!!(takut)...Mukanya serius cam perangainya
                 gak.

39) Mori - Ni la budak Jepun yg pertama sekali tegur aku masa 1st year...Baik dan peramah orangnya.
               Orangnya tinggi, rambutnya hitam kerinting sket, pakai spec dan mukanya pun comel. Bleh
               tergoda ler gak korang..hehehehe....Dia jadi partner jikken(experiment) aku masa tu. Sempat
               gak ler kitorang borak-borak masa tu. Aku ingat lagi dia citer kat aku pasal aweknya....Tak
               sangka aku dia bleh citer kat aku selamba jer padahal baru 1st time aku kenal dia. Open-
               minded gak orangnya...susah gak nak jumpa member cam dia ni. Tapi, malangya kitowang
               sekelas tak lama...setahun jer...Sayang rasanya hilang sorang kawan cam dia tu...

40) Brutal - Ni member baik Comel yg comel. Gayanya memang nampak brutal dan medatsu(striking),
                 tapi biler dengar dia cakap....fuwaaa....suara dia lembut jer...Ingatkan suara pun ganeh
                 macam gayanya gak...rupa-rupanya terbalik plak. Cara dia cakap baik jerr...Hehehe...bleh
                 tercair tergolek terguling korang dengar..Ahaksss...Gurau je......Orangnya senyap je,  tak
                 banyak cakap. Sama macam kawannya Comel tu. Diowang ni mmg tak campur sangat ngan
                 orang lain. Kalau ader menda nak tanya pun, dia carik sorang jer....takder worang selain
                 worang tu..korang tau saper?(mesti ler tak tau ekkk...). Worang tu member aku gak, budak
                 M'sia yg samer kelas ngan kitowang. Apa-apa hal mesti dier ler yg kena refer...Brutal ni
                 jarang bebenor tanya worang lain selain dier...Aku pun tak tau apasal...Pas tu nanti member
                 dier Comel tu dtg refer kat dier ler plak...

41) Budak Smart - Klik baik ngan Kaminari dan Budak Baik. Dia ni mmg gayanya paling smart kalau
                            nak dibandingkan dgn bebudak lain. Jarang nampak dia pakai jeans or T-shirt.
                            Selalunya suka pakai serba black. Merupakan salah sorang pembahas dai, jenis
                            org yg nampak open-minded dan peramah. Dia ni la jadi partner sebelah aku waktu
                            kelas computer masa 2nd n 3rd year.

42) Budak Baik - Orangnya kecik molek...Memang tengok muka pun tau dia jenis ni budak baik.

43) Kaminari - Aku takut sket ngan dier ni pasal mukanya nampak serius dan garenggg...

44) Buluh - Badannya kecit jer tapi riuh gak orangnya. Senang masuk ngan kebanyakan org walaupun
                 bukan klik sendiri. Walaupun bising tapi bleh diharap biler buat kerja.

45) Comel - Ni budak yg paling aku suka sekali tengok pasal mukanya mmg comel giler...(hahah!!Mula
                  la naik tanduk tuhh...). Kawan baik ngan Brutal...kat dai sokmo nampak meka berdua.
                  Suka pakai track suit warna hitam or T-shirt ngan jeans biru yg dah koyak rabak. On winter
                  kekadang pakai kot labuh hitam siap ngan mafla. Ewahh..nampak smart giler...Bila dia
                  bukak kot, rupanya pakai track suit jer dlm tu...Sabo jer laaa....Aku sokmo peratikan dier
                  kat kelas especially masa dia tgh tido...Huaaa....comelnyerrrr....Orangnya tinggi gak la,
                  lebih kurang mcm Brutal gak...rambutnya pjg paras tengkuk ke bahu, kaler perang merah
                  sket. Kitowang samer kumi sampai 2nd year jer pas tu dah tak nampak muka sangat. Bila
                  naik 4th year aku dengar citer plak dia rajin gi library....eh eh...jadi mat library lak dierr...
                  Kalau dulu, jarang nak nampak muka dia kat dai....Cayalah!!

Index


A . K Ryo Batu Sungai Batu Gunung Ida Iwai Ueno Enari Ooki
Ooya
Mati Idup Semula
Tangga Kato Kishi Big Brother Kobayashi Adik Abang Kato
Gula Garam Shibata Sunawara Tinggi Takagi Kasut Biru Tanno Motor
Nakamura
Naga Dinding Nishida Hasebe Hanazawa Harada Hirabayashi Fukuhara
Jun
Mitsu
Mori
Brutal Budak Smart Budak Baik Kaminari Buluh Comel

Kembali ke Menu

Muka Depan